Newsletter
Email:
Poll: Iti place revista ?
Iti place revista noastra ?
Acasă | Organizarea nuntii | Cum sa alegi lumanari pentru nunti, dineuri si restaurante

Cum sa alegi lumanari pentru nunti, dineuri si restaurante

Mărime font: Decrease font Enlarge font
Cum sa alegi lumanari pentru nunti, dineuri si restaurante

De ce sa folosim lumanari?
Lumanarile sporesc buna dispozitia in cazul oricarui dineu.  Desi lumanarile pot crea un cadru romantic, farmecul unei lumanari aprinse nu se opreste aici. Frumusetea unei flacari fascineaza si emotioneaza fiinta umana la un nivel primordial. Teoria mea este ca placerea de a privi flacarile in timpul unei cine are radacini adanci in psihicul uman.

Oamenii primitivi se ingramadeau in jurul focului deschis care era aprins pentru gatit, incalzire si protejarea de animale salbatice. Acesta a evoluat spre semineele de interior folosite pentru gatit, incalzire si iluminat. In cele din urma acesta a fost inlocuit de seminee folosite numai pentru iluminat si incalzire (mancarea fiind gatita pe sobe pe vremea cand semineele erau singura sursa de caldura dintr-o camera). Semineul este inca utilizat in perioada moderna, dar cel mai adesea pentru ambianta iar dorinta aceasta de a avea ceva aprins este pusa in practica cu ajutorul lumanarilor. Am senzatia ca aceasta dorinta de a avea o flacara deschisa in timpul cinei face parte in mare dintr-o asociere instinctuala care leaga focul de ideea de caldura si siguranta. Intr-o perioada in care surse alternative de lumina si caldura sunt mult mai eficiente, oamenii inca graviteaza in jurul focului. Lumanarile, semineele si chiar focurile de tabara sunt inca frecvent utilizate si singurul lucru pe care toate acestea il au in comun este flacara deschisa.

Exista cateva avantaje in utilizarea lumanarilor:
- lumanarile pot fi transportate usor (pe cand semineele nu).
- lumanarile nu necesita intretinere pentru a le mentine aprinse (in timp ce semineele au nevoie de atentie permanenta).
- lumanarile sunt mai compacte si pot fi puse pe masa.
- lumanarile pot fi de diferite marimi, forme si culori pentru o ambianta si mai placuta.
- lumanarile pot fi stinse usor cand s-a incheiat cina.

Lumanari parfumate sau simple?
Daca alegeti lumanari pe care sa le folositi in timpul cinei, intotdeauna folositi lumanari simple. Faptul ca lumanarile parfumate nu sunt folosite atunci cand se serveste mancare este o practica general acceptata. Cu cat grupul este mai mare, cu atat acest aspect devine mai important. Unora dintre oameni nu le va placea mirosul pe care l-ati ales, iar unii s-ar putea chiar simti lezati. Oamenii percep mirosurile in mod diferit. Unii oamenii isi pierd apetitul in prezenta mirosului de lumanari parfumate. In grupuri mai mari exista sanse ca unul sau mai multi dintre invitati sa fie alergici la mirosuri. Practic nu exista ceva pe lumea asta la care oamenii sa nu fie alergici.

Perioada de ardere lumanari
In afara de faptul ca trebuie sa fie neparfumata mai exista si un alt aspect important: perioada de ardere. Este de neconceput o lumanare care se stinge inainte de finalul cinei. In majoritatea cazurilor, o lumanare bine facuta nu va avea nici o problema si va arde timp de 5 ore si chiar mai mult.  Elementul cel mai important aici este sa fie bine facuta-perioada de ardere in cazul unor lumanari ieftine din import poate fi usor masurata mai degraba in minute decat in ore. Majoritatea furnizorilor de lumanari va pot spune care este perioada de ardere a produselor lor. De remarcat este faptul ca acesta este in general timpul mediu de ardere in conditii optime, asadar intotdeauna selectati o lumanare cu un timp de ardere mediu mai mare decat cel de care aveti nevoie. Daca dintr-un motiv sau altul trebuie sa le cumparati de la un furnizor care nu va poate indica timpul mediu de ardere, achizitionati cateva pe care sa la ardeti inainte de a investi in cantitati mai mari.

Tipuri de lumanari
Lumanari subtiri
Lumanarile subtiri sunt asociate adesea cu cinele romantice de acasa si uneori sunt utilizate si pentru intalniri cu mai multe pesroane. Lumanarile subtiri sunt bune si au un aspect rafinat si elegant. O lumanare subtire de 30 cm poate arde pana la 7 ore. Singurul inconvenient in cazul acestora este faptul ca este nevoie de un sfesnic sau de un candelabru, ceea ce va poate forta bugetul atunci cand organizati o cina romantica.

Lumanari plutitoare
Lumanarile plutitoare contribuie la infrumusetarea  decoratiilor de masa. Dupa cum le spune si numele, ele sunt facute pentru a pluti pe apa in pozitie verticala. Acestea sunt foarte raspandite la nunti si alte mese festive; cu toate acestea ele sunt folosite si in unele restaurante. Un obicei frecvent este acela de a pune cateva lumanari intr-un bol alaturi de petale de flori. Lumanarea fiind inconjurata de apa, riscul izbucnirii unui foc, in cazul unor invitati mai galagiosi, este redus. Aceste lumanari plutitoare se gasesc intr-o varietate larga iar cele mari sunt folosite in piscine si  iazuri la nuntile in aer liber. In cazul cand sunt folosite in iazuri, acestea ar trebui ancorate departe de mal pentru a evita aprinderea vegetatiei. In unele zone, acestea sunt singurul tip de lumanari pentru nunti care este permis prin lege la mese festive.

Adaugă la: Add to your del.icio.us del.icio.us | Digg this story Digg
  • email Trimite prin email unui prieten
Evaluează acest articol
3.00

articole promovate rochii mireasa si nunta